Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2012 14:41 - Велика Ноемврийска Резолюция
Автор: baskeret Категория: Други   
Прочетен: 1751 Коментари: 5 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Започвам с ясното съзнание , че отново и отново играя пиесата „Обърни се с гняв назад” , както  брат ми непрекъснато преточва зелето в мазата . По думите на етървата на която може да се вярва , от това киселото им зеле става много хубаво , а виното им сугестивно намалява .

Знам , но въпреки всичко което не направих навреме , вчера ми звънна есемес_a  и Митака ми беше написал : „Да Здраствует Великой Октомврийской Революции” .

Като погледнеш даже и американците се бяха сетили да сложат изборите си на този ден , явно по примера на мнозинството което  обсеби Референдума на хората .

А нашите „журналисти” само това чакат ! Четири години се чудиш какво да правиш , и както онзи ден написал един „форумец” : „чопваш от тук чопваш оттам” . Това го беше видял още всенародния гений на  Иван Вазов във „Вестникар ли” , но Историята затова е интересна - защото естествено се забравя . Тя и жена ми затова търпя търпя пък закачи в хола против уруки една грозна Баба Яга . После и „обикновените” шофьори  си сложиха талисмани – Камелия , Глория , а днес из града разлепили гледам – Райна и Константин .

Спортните журналисти са по-облагодетелствани – през две години , и могат да имитират скръб на пара Олимпийските игри , което както е казал Философа : „...води Количествените натрупвания до Качествен скок” !

Така снощи докато видях , че нашият Колос БК „Лукол” играе с неизвестния за мен БК „Топчидерско Бърдо” Белград , такъв един качествен промънка нещо от рода : „ то днес е ден на т.нар. „велика” ммм „революция” – на кой му пука”! Явно в мача нямаше какво да се коментира ! .И превключих !

Направо ме заля Цунами , за което съжалявам хората по островите в Тихия Океан и каквото съм гледал по филмите . Като използват силата му ,  дивеят , политолози , социолози , антрополози и всякаква журналистическа  коментария .

Винаги съм се чудил как отделните хора влияят на Историята ? Аз на щерката не мога да повлияя ? Малко ми просветна по въпроса при Рейгън . За да си „голям” артист нали трябва някой да те снима ! Даже като гледам финалните надписи са по-дълги от драматургията на блокбастърите .

Когато се обърках да слушам и жена ми си обърна вниманието , пробвах и намалих звука , за да разбирам само лесните думи . И тогава всичко разбрах !

Всички говореха , говореха за ...Пари ! Пари ! Пари! Пари !

Да!

Свършиха идеите после и  съветските(руски) пари , а после дойде надеждата за американските пари . Накрая дойде еврото ! А идея никаква няма !

Сега идеята е да печелиш пари , да отидеш във Венеция , да гледаш как се харчат пари , да закачиш катинарче на „къщата” на Ромео и Жулиета и да сметнеш това в пари .

Ако не е въпроса в парите , тук по-лесно можеш да пипнеш „романса” на Султана Рачо Петрова или да се разходиш по стъпките на „Търновската царица” .

Или да разгледаш Котор и залива му ! Там също се плаща в евро!

Но освен че ти можеш да ги разбереш и те ще могат да те разберат !

Защото Парите спечелиха битката за сега!

Един мой начетен приятел пък вярва в теорията за това че  социализма е измислица на Ротшилд и евреите - за световно господство !

Без да вярвам в това , теорията му покрива действителността !

Като си мисля - „евреин” отдавна не е етнос , а религия !

Накрая всички ще станем евреи – и като възмездие за огромните им жертви !

И ще дойде Нова ера !  И пак и пак !




Гласувай:
10



1. baskeret - да
08.11.2012 15:00
http://www.bulgaria21.net/issue/t27107.htm
цитирай
2. stealingbeauty - На това някои му казват еволюция. :)
08.11.2012 15:29
За мен е просто неизбежното развитие на нещата.
цитирай
3. baskeret - да stealingbeauty
08.11.2012 15:58
Но някой отричат г-н Дарвин и Еволюцията . Някой отричат всичко до което се докоснат . тия ги пиша за себе си и за тези с които да се разговорим :)
цитирай
4. stealingbeauty - Добре, тогава,
08.11.2012 16:11
щом не е за мен, ще си мълча. :)
цитирай
5. balgarski7vinarki - и все пак ще има реванш
08.11.2012 19:10
а България е влязла в кръга- помпаме руския сайт чрез външни отчисления траншовете, които без руската благословия-нанай, и е правилно, отчисляват и усвояваните от паразитните усвояеми средства от американски и мосадови стари брички за "охрана" на стратегическите интереси на САЩ в тази част на света, иначе и на тях -шута в ..., Русия вкарва тези средства в нови ултра- компютърни разработки,не възнамерява да "дари" фондове за сираци на Дянков и ....така- до реванша.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: baskeret
Категория: Други
Прочетен: 389008
Постинги: 259
Коментари: 351
Гласове: 846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031