Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2012 17:05 - Бъдни Вечер :)
Автор: baskeret Категория: Други   
Прочетен: 977 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Годината привършва! Добре, че не започва както нашите намерения – от някой ден! Все пак имаме и друг шанс! Може да я започнем по руски , арменски и по китайското карго!

Така или иначе дори да сме я започнали с нежелание , дори да ни се губят часове и даже дни, шефа да ти е зачертал седмици , а жена ти години – кръговратът завършва!

И докато те грабне празничното настроение и те пуснат задълженията идва Бъдни вечер и се събираш с близките! Очертава се една дъълга вечер! Времето минава бавно когато няма какво да правиш , а посегнеш ли на яденето и пиенето вечерта ье се свие все едно че караш с 200 или ще стане още по протяжна като ти натежи стомаха! Има шанс да завържеш разговор, но ако бързо им омръзнеш или бързо ти омръзнат и се вторачите в телевизора, гледай бавно и внимателно между хапките и наздравиците!

Но точно тук от всеки канал те дебнат новогодишните и коледни песни! И все на английски! А когато не знаеш езика, всички думи ти се струват еднакво! Като китайците – не можеш да ги различиш! Което допълнително те отегчава!

Моя съвет е да опитаме да си ги тананикаме с български текст – според класовата , касовата, партийната принадлежност и метросексуалната си ориентация!

Така „тихатасвятанощ“ може да придобие формата на инструктаж от районното - „спи града , паркинга , пред блоока е тъмен и неееосветен , кирки кротко в капака стърчат...“ , оферта за укриване на ДДС , лансиране на черна каса и ред ред красиви неща! Оставям на Вашето въображение да въплътите животеца си в звучен текст!

Автотенекеджиите които са една значителна и ангажирана част от обществото могат да бъдат улеснени с „джингълбелската“ песен по един примерен начин:“ джънгър трак , джънгър трак, колата е за скрап , право в автоморгата при другия юнак...“!

Живота на лекарите е поставен под лупа и те горките не смеят да вдигнат глава, което знаем ги натиска в битовизма и прекършва полета на фантазията. Като добродетелен и добронамерен човек мога да им предложа малко помощ от един обикновен пациент с „мерикрисмъса“: „отново епикризмас , отново епикризмъс , отново епикриза , от мойто джипи...“!

Така мисля , че ви дадох малко стартов заряд и Ви оставям със спомените , сърмите на тъщата , винцето на дядото , и конфетите на децата!

Весела Коледа!

 




Гласувай:
3



1. mominasylza - Честита Коледа
24.12.2012 17:32
А аз пък ви поздравявам с това...
http://www.youtube.com/watch?v=gEF3eOSlKx4
не е толкова песимистично
цитирай
2. baskeret - Песимистично ли ти звучи?
25.12.2012 08:41
Благодаря за поздрава ти!
Здраве и Късмет! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: baskeret
Категория: Други
Прочетен: 394853
Постинги: 259
Коментари: 351
Гласове: 846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930