Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2013 10:16 - Новините в българските медии
Автор: baskeret Категория: Други   
Прочетен: 1357 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Започваме с една световна новина – войната в Сирия! За съжаление войната изглежда се отдалечава, след последното предложение на Русия. Съжалява и нашия кореспондент Иво Нитодумов, който брадяса да очаква новини за хиляди ракети „томахоуоуоуоук“ и палубни бомбардировачи „томкъткъткът“ в небето на Сирия. Но такива са фактите за които даже и Барозу съжалява, и комисарят по разширяването в тесни връзки с Путин. Впрочем това име недвусмислено подсеща за двусмислени неща.

Така, новините в България! В село Чукарево, мъж е съсякъл съседа си в пиянска свада! Интересно, като в селото отдавна няма кого да наругаеш, няма и кмет, след като кметския наместник беше хванат да ексибиционира пред фенки на бялото братство на „яйлата“ над селото ,където те по традиция се събират.

В Долна Росица, роми са задигнали кабел подаващ високо напрежение към Горна Росица. По този начин дълго тлеялото напрежение между тези селища е на път да бъде погасено от общата им участ да стоят без електричество докато енергото възстанови аварията и ромите изпият парите! Мисля,че те обаче ще пият една студена вода защото някой ще трябва да плати разликата от голямата щета и малката радост на ромите!

На другия полюс е настроението в град Котел където местните роми правят археологически разкопки с помощта на най-модерни металотърсачи. Нашият кореспондент Кирчо Льоляков съобщава за тяхната упорита работа. Вчера те са открили двигател на трактор от 60‘те години на миналия век! От  музея уверяват че находката няма особена историческа стойност, а и началника на ДАП Котел отдавна  е „излежал“ липсата му при ревизията през 80‘те, а и вече не е между живите.   

В Генерал Тошево тече подписка в подкрепа на бившия общински съветник Живко Здравков, за когото прокуратурата твърди че е присвоил пари от „ОПАЛА „ и  фонда „ОпаРИ“. С този случай България нашумя и в ЕС и „ДИЛАФ“, откъдето заплашиха със санкции.

Преминаваме към новините от света, като отбелязваме, че за разлика от озоновата дупка, дупката в бюджета расте.

В Нигерия автобус падна в пропаст. За съжаление нашето консулство там няма данни за загинали български граждани!

Взрив в жилищна сграда в Бразилия. Гръмнала е газова бутилка, докато домакинята Изаура Ментеш е наблюдавала речта на Дилма Русев (която знаем е с български корени) за повишените цени на билетите в Сао Пауло!

Властите в Мианмар възобновиха търсенето на двамата канадци с морави канадки и белгийката които изчезнаха в подножието на древния храм Дегичукашдесепука. От посолството на Белгия заявиха че нямат информация за тяхна сънародничка. Най-вероятно става въпрос за оръжие белгийска система каквото е забелязано в тях.  

Четирима уйгури бяха осъдени на смърт в провинция Чуй чуй, в Китай за подстрекаване на етническа омраза и тероризъм. Не е чудно разбира се като се има пред вид името на този етнос.

Пожар гори в района на Сан Диего Калифорния! Съобщава се за най-малко петима загинали! В момента ми казват в слушалката, че за щастие загиналите са дванадесет.  Само на нашия специален пратеник там, мерът на градчето  Глупиън е дал интервю за инцидента.

И накрая нещо по-приятно. Принц Уилям напуска армията след седем години служба. Брат му Хари Мата Хари, го чака с нетърпение на Малвинските острови  в компанията на загадъчна брюнетка. Това за малко измести като световна новина, Кейт Мидълтън , памперсите и „роял канин“

С тези хубави новини се разделяме с Вас и Ви желаем приятен Ден!   




Гласувай:
3



1. carlson - Аууу и нищо от спортната рубрика :)))
28.09.2013 20:38
Новините са подминали и нашенският хай-лайф, тцъ, тцъ, тцъ
цитирай
2. baskeret - за спортната рубрика е отделна тема
28.09.2013 21:35
примерно: Николета хванала 300 шарана за Никулден!!!!! :)
цитирай
3. baskeret - за спортната рубрика е отделна тема
28.09.2013 21:36
примерно: Николета хванала 300 шарана за Никулден!!!!! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: baskeret
Категория: Други
Прочетен: 396898
Постинги: 259
Коментари: 351
Гласове: 846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930