Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2018 18:09 - ПЪРВА КОСМОГОНИЧНА ТЕОРИЯ НА ЩАПАРОВ МЛАДШИ: ПРОИЗХОД НА ЗЕМЯТА И ПЛАНЕТИТE Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ПЪРВА КОСМОГОНИЧНА ТЕОРИЯ НА ЩАПАРОВ МЛАДШИ: ПРОИЗХОД НА ЗЕМЯТА И ПЛАНЕТИТE


ПЪРВА КОСМОГОНИЧНА ТЕОРИЯ НА ЩАПАРОВ МЛАДШИ: ПРОИЗХОД НА ЗЕМЯТА И ПЛАНЕТИТЕ



   Земята не е това,за което я мислят астрономите и не е образувана по начина,по който те го обясняват. Теорията на Щапаров Младши ще ни каже защо би следвало да е така.

  Нищо във Вселената не е станало така,както си го представят днешните астрономи. Планетите не са образувани от случайни облаци мездузвезден прах,които се завъртели около една ос и привлекли около себе си още и още материя,която се взела дявол знае откъде,предположително от "Големия взрив". Нека оставим това за ВТОРАТА ТЕОРИЯ и да се вгледаме в Земята. Тя е космическо тяло,което се върти около Слънцето и черпи топлина от него,но има и своя собствена топлина,идваща от земното ядро. Доказателствата,че земното ядро е далеч по-топло от земната повърхност не са малко. Всички миньори и геолози знаят,че с увеличаване на дълбочината в една мина се увеличава и температурата в нея,а всеки образован човек знае каква топлина излъчват минералните извори и вулканите,чиято мощ идва от земните недра. Водата на един минерален извор най-често е толкова по-топла колкото по-голяма е дълбочината,от която идва водата. Науката е получила данни че ядрото на Земята е съставено от разтопено желязо,което създава магнитното поле около нашата планета. Днес никой не знае какво затопля земното ядро,но Първа космогонична теория на Щапаров ще ни каже.

  Земята е планета,но планетите са два вида- малки скални планети и газови гиганти. Някои от последните се доближават по характеристики до изстинали "кафяви и черни джуджета" (вид звезди в последен стадий на "развитие"),а тези "джуджета" са трудно отличими от планети. Това позволява да допуснем че планетите,в това число и Земята са вид еволюирали звезди,чийто стадий на развитие още не е завършил и не завършва там,където си го представят астрономите.

  ПЪРВА КОСМОГОНИЧНА ТЕОРИЯ НА ЩАПАРОВ МЛАДШИ гласи,че Земята е стара звезда и не каква да е,а вид "черно джудже". Подобно на всяко нещо във Вселената,черните джуджета си имат стадии на развитие,като газовите гиганти са по-ранен а скалните планети: по-късен стадий на това развитие. Земното ядро се затопля от термоядрените реакции,които се извършват в ядрото на Земята така,както се извършват в ядрото на Слънцето и другите звезди. Има обаче една разлика: в Земята и другите планети протича Късен тип ядрени реакции за разлика от онези в Слънцето,които са Ранен тип. При Ранния тип най-често водородът се превръща в хелий,а при Късния тип ядрени реакции веществото,от което е съставена Земната звезда се преобразува в желязо и в други тежки елементи.

  Земната кора е съставена най-вече от другите химични елементи,които се образуват в Земното ядро и постепенно биват изтласкани навън заради по-ниската си температура на топене. Там те изстиват,влизат в различни химични реакции помежду си и образуват твърдите вещества,от които са съставени скалите и материците. Движението на континентите е предизвикано от движенията на звездната "плазма" в Земното ядро а изригванията на супервулканите- от "слънчевите" изригвания в него. Всичко това обаче не става в мащабите,които са ни познати при Слънцето а става в други,забавени от естеството на термоядрените процеси в Земното ядро мащаби.

  Водата,която покрива над две трети от земната повърхност не е дошла от кометите,а се образува от термоядрените реакции в земното ядро и постепенно бива изтласквана навън. През милиардите години съществуване на Земята водата върху нея постепенно се увеличавала и ще продължи да се увеличава,докато ядрените реакции в ядрото не секнат. Ще се увеличават обаче и другите тежки елементи,които се синтезират в ядрото наред с желязото а "третичната" звездна материя,от която е съставено ядрото постепенно ще намалява. Затова след милиарди години звездната дейност в земното ядро ще се прекрати,магнитното поле на Земята ще изчезне а с него вероятно и 90 на сто от земната атмосфера,което ще накара запазените до тогава живи форми да еволюират така,че да се приспособят към разредения и може би променен по своя химически състав въздух.

  Това разбира се ще стане при едно условие- ако все още има Слънце,което да поддържа живота на Земята. От такапредставеното ново схващане следва че най-големите извори,които вкарват образувана от земното ядро вода в нейния "вечен" кръговрат се намират не на сушата,а по дъната на океаните в близост до подводните вулкани т.е. там,където няма как да ги забележим или регистрираме.

  От това следва,че възрастта на Земята не е 4,5 милиарда години,както мислят астрономите а е много по-голяма от възрастта на Слънцето което е по-млада звезда,намираща се в по-"младежки" стадий на развитие. Данните от съвременните изследвания обаче сочат възраст около 4,5 млрд. год. заради това,че тогава е станал ударът мезду Земята и протопланетата Тея. В резултат на него съществуващите до тогава материци и океани са изпарени или превърнати в магма заедно с почти цялата земна кора,а съществуващите сложни живи организми са напълно унищожени понеже нямали космически кораби,с чиято помощ да се спасят. Оцеляла само нищожна част от микроорганизмите,която и преди била приспособена към подобни условия на живот,но именно тя дала началото на нова еволюция и ново "сътворение" по биологичните закони,създадени от Бога.

        image

  По подобен начин са сформирани и другите планети- газовите гиганти изглеждат грамадни понеже имат "тежки" атмосфери,вътре в които се крие истинската твърда "планета" т.е. стара звезда,а техните реални размери са много по-малки от видимите но ние няма как да ги изчислим безпогрешно,без да можем да видим тяхното твърдо "ядро".

  Много от спътниците на газовите гиганти също са вид застаряващи звезди но тяхната маса е много по-малка,затова са привлечени в орбита около по-младите и съответно по-масивните си "съседи". Звездното вещество,което се намирало в центъра на Тея обаче било "изсмукано" и "приобщено" от Земята,след което сухата й "черупка" се превърнала в това,което днес наричаме ЛУНА. Цялата Слънчева система в такъв случай е един малък "роднински" звезден куп,каквито са и другите слънчеви системи в Галактиката и Вселената.

  По-малките планети са по-стари звезди- значи те са светели по времето,когато другите още не са съществували и обратно- когато някой "газов гигант" е бил пълноценна звезда,другите такива вече са били "угаснали" т.е.- вече са нямали своя собствена светлина.

  Къде е мястото на кометите в тази теория? Те не може да бъдат обяснени от нея,но намират обяснение във ВТОРАТА КОСМОГОНИЧНА ТЕОРИЯ на Щапаров Младши,с която ще се занимаем друг път. Неангажиращите идеи,вложени в тези теории не задължават никого да им вярва безрезервно- "белите полета" в астрономията и без това са достатъчно много,затова всяка нова разумна и конструктивна идея ще бъде добре дошла.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697357
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031