Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2022 16:43 - Жестоката Държава
Автор: baskeret Категория: Политика   
Прочетен: 1358 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 стоката Държава

 

Всяка Държава е Жестока. Жестока е към гражданите които заслужават, когато ги дундурка и ги превръща в бройлери, жестока е когато дундурка гражданите които не заслужават, защото ги превръща в убийци!

Но тя е създадена за да има ред.

Защото примерно Живко (моя колега) ще каже: искам да правя секс на площада пред всички, аз нямам притеснения, вдигам самолета от раз, той ми е голям Боинг седем четри седем!

Но държавата казва: НЕ МОЖЕ ЖИВКО!

Едиснствената разлика между държавите е, от какво се прехранват. Германия произвежда ВСИЧКО, и всичко там е като курорт. Швейцария прави ПАРИ, и парите правят Швейцария, Сомалия …, но всъщност да си дойдем на думата, думата ми е за Украйна и Русия, САЩ и Западните държави!

За “добрата” Украйна, “лошата” Русия и “демократичния” Запад.

Да не се връщаме назад в Историята, защото се убедихме, че “историчарите” на РС Македония и нашите историци, не могат да се разберат за очевидни факти, личности и събития, камо ли ние да го правим.

Но и военния историк, англичанин, преподавател във военни колежи във Великобритания, в своята книга – “Историята на Втората Световна Война” казва: Англия и Франция поднесоха на тепсия Европа, и я направиха една бедна колония на Съединените Американски Щати.”

И САЩ от най-големия длъжник станаха най-богатата страна. И разбраха, че най-много се печели от война, особено ако тя е далеч от теб. А поводи за война много, особено ако “инвестираш” малко, после ти се връща. Е, има и рискови инвестиции (Афганистан), но сметката се плаща от данъкоплатците, и както казва Бранко Джурич от “Bombaj Štampa” – Ърни Мендило е американац, али е добар човек. Но то и в Сопот печелят от война, но не са лоши хората. Тя и “инвестицията” е с чужди пари ,по “Магнитски”!

Сега – Крим!

Крим ВИНАГИ е бил на руската империя, защото татарите там са нямали нотариален акт, и след като триста години са го стопанисвали, накрая Екатерина Велика им отнела конусамента и последния Хан Гирай бил оземлен в Котленско (може да искаме репарации от Путин).

Русия си го взе, защото “майдана” стана твърдо антируски, и американски.

И стана Войната!

А както ми каза Sejo Sexon в Сараево и го изпя красиво: баща ми казваше, че политиката е проста работа. Ето тук в Сараево имахме вековен обичай, когато правим кафе, правим чаша в повече, ако мине някой, да си вземе. Дойде войната от деведесетте, баща ми чистеше изгорялото, и през зъби си говореше, вече като правя кафе, няма да слагам чаша в повече – и да мине някой – “мамка му”!

Такива хора като баща му губят главите си, защото не стават нито бройлери, нито убийци.

За тях нещата са цветни, докато не станат гадни!

За НАС Държавата не е жестока!




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Бих желал да задам един въпрос.
23.02.2022 18:21
Виждал ли си някъде мирен договор между руската империя и Монголия?
Ако да, то ще си първият в света.
По тази логика ние да си поискаме... Знаеш ли колко? Не?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: baskeret
Категория: Други
Прочетен: 394996
Постинги: 259
Коментари: 351
Гласове: 846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930